Ghillie Basan : Marokkolainen keittiö

As low as €40.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-MARO-D7D318
See all options

Marokkolaista keittiöperinnettä on kuvattu "kulttuurimme parfymoiduksi sieluksi". Afrikkalaisista, arabialaisista ja eurooppalaisista vaikutteista on syntynyt ainutlaatuinen sekoitus, jota luonnehtivat hienovaraiset tuoksut ja herkät maut. Vanha marokkolainen keittotaito herää eloon tämän upean kirjan sivuilla, mutta perinteiset elementit - jännittävät yrtit ja mausteet, makean ja mausteisen yhdistelmät, kukkien terälehdet ja kukkaisvedet - on upotettu moderneihin puitteisiin. Monipuolisten ruokaohjeiden joukossa on paitsi helppoja arkiruokia myös ideoita juhlapöytään.

Tarjolla on klassisia kana- ja lammastagineja, joita säväyttävät säilötyt sitruunat, luumut ja oliivit, värikkäitä salaatteja - vaikkapa kanelilla ja appelsiinilla maustettu punajuurisalaatti - sekä herkullisia pikkusuolaisia, kuten sahramilla maustetut kalamurekepihvit. Mukana myös juomia ja makeita jälkiruokia, esimerkiksi marokkolaisten rakastamat minttutee ja perinteinen m'hanncha, kanelin ja appelsiinikukkaveden maustama mantelileivonnainen. Ruoka-ohjeet on valittu siten, että ruoanlaitto sujuu vaivattomasti ja rennosti. Valmistusaika on yleensä hyvin lyhyt, ja pidempää kypsyttelyä vaativat ruoat voi jättää huoletta hautumaan itsekseen. Pääruokaa odotellessa on mainio tilaisuus tarjota pari ruokahalua herättävää meze-alkupalaa. Kokeile esimerkiksi paahdettuja paprikoita oliiviöljyssä, mausteisia uppopaistettuja katkarapuja ja meheviä marinoituja oliiveja.

* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.

More Information
Categories
AuthorGhillie Basan
TitleMarokkolainen keittiö
Original titleModern Moroccan
Keywordsruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja