Kiltatupia, krouveja ja kahviloita
Millaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Millaisia ruokia ja juomia turkulaiset nauttivat ja milloin ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin?
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300-1827. Teos tarkastelee Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin moderni eurooppalainen ravintolakulttuuri alkoi näkyä Turussa.
Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teos piirtää kattavan kuvan ravintolaelämän kehityksestä Turussa. Teos sisältää monipuolista tietoa kaupungin ihmisistä, rakennuksista ja materiaalisesta kulttuurista sekä syömisen ja juomisen yhteisöllisistä merkityksistä.
Teoksen tekijät ovat ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat tutkineet niin Turun historian kuin ravintolaelämän ilmiöitä monissa aiemmissa julkaisuissaan. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Co-authors | Edited by: Topi Artukka, Kirsi Salonen and Panu Savolainen |
Title | Kiltatupia, krouveja ja kahviloita |