Jan Hedh : Mestarileipurin leipäkirja
Itse leivottu, juuri uunista otettu leipä tuo veden kielelle jo pelkkänä ajatuksena, mutta moni kuitenkin epäilee taitojaan tässä lajissa. Enää ei tarvitse. Mestarileipurin leipäkirjassa neuvotaan kaikki leivänteon salat juurta jaksain havainnollisten valokuvien tuella.
Kirja opettaa, miten tehdä todella erinomaista leipää: mitä jauhoja käyttää, miten tehdä hapantaikina, miten nostattaa leipä korissa tai leivinliinojen poimuissa, jotta siitä tulee kauniimpi ja korkeampi, miten vaivata taikina - pitempään kuin uskoisikaan - ja miten lopulta paistaa leipä. Kaiken kaikkiaan: miten jokainen voi omassa kotiuunissaan saada yhtä suussa sulavaa leipää kuin ammattilainen leipomon kiviarinauunissa. Salaisuus on hapantaikina ja pitkät nostatusajat!
Kirjan herkulliset reseptit hivelevät makuhermoja ja mielikuvitusta. On tummaa ja vaaleaa, hapanta ja makeaa ja eri aineksin rikastettua leipää. On leipää eri puolilta Eurooppaa, Intiasta, arabimaista... ja erikoistilanteisiin rapukesteistä jouluun. Ja jos leipä sattuisi jäämään, tähteistä syntyy vielä makoisia jälkiruokia.
Kirjan tekijä on Ruotsin tunnetuimpiin leipurimestareihin ja kondiittoreihin kuuluva Jan Hedh, joka on intohimoinen hyvän leivän ystävä ja tehnyt monipuolisen uran leipäkulttuurin edistäjänä. Luvassa on siis runsaasti makuelämyksiä ja rentouttava harrastus - joka kustannustietoisten mukaan lyö leiville myös taloudellisesti!
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Jan Hedh |
Title | Mestarileipurin leipäkirja |
Original title | Bröd |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, leipominen, leipä |