Jarmo Vähä-Savo : Mestarikokin makuja : ruokavuosi Sundmansilla = Sundmans' choice : a year of flavours from a master chef
G. W. Sundmansin perinteikäs miljöö kätkee suojiinsa arvoisensa ravintolan. Mestarikokki Jarmo Vähä-Savon luotsaamassa keittiössä vannotaan suomalaisten raaka-aineiden nimeen kansainvälisiä vaikutteita unohtamatta.
Tämä kirja esittelee juhlavan menun vuoden jokaiselle kuukaudelle. Tammikuussa tarjotaan blinejä ja mätiä, huhtikuussa riistapateeta pihlajanmarjakastikkeen kera, lokakuussa savustettua ankeriasta ja joulukuussa piparkakkujäätelöä. Samalla kurkistetaan huippuravintolan keittiöön, Michelin-tähden arvoisten makuelämysten syntysijoille.
G. W. Sundmans celebrates the Finnish cuisine
Behind the historic facade of the G. W. Sundmans' building lies a restaurant worthy of its rich tradition. In the kitchen, under the leadership of Master Chef, Jarmo Vähä-Savo, Finnish ingredients and raw materials are in the forefront, without forgetting international influences.
This book presents a festive menu for every month of the year. Blinis and roes in January, game pate with rowanberry sauce in April, smoked eel in October and gingerbread ice-cream for Christmas. At the same time we take a peep inside the kitchen of a top class restaurant, granted a Michelin Star for the excellence of its cuisine.
Jarmo Vähä-Savo on ravintola G. W. Sundmansin keittiöpäällikkö.
Anna Paljakka on toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa ruoasta ja ravintoloista.
Kirjan ruokakuvat ovat valokuvaaja Timo Viljakaisen käsialaa.
Jarmo Vähä-Savo is Head Chef at the G.W. Sundmans' restaurant.
Anna Paljakka is a journalist who writes, among other things, on food and restaurants.
The book's photographs are the work of Timo Viljakainen.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Jarmo Vähä-Savo |
Coauthors | Anna Paljakka & Timo Viljakainen ym. |
Title | Mestarikokin makuja : ruokavuosi Sundmansilla = Sundmans' choice : a year of flavours from a master chef |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus |