Jenny Harlen & Malin Sairio & Emma Stille : Bokashi
Bokashi on kotikeittiöön soveltuva, helppo ja ympäristöystävällinen tapa kierrättää biojäte eläväksi, ravinteikkaaksi mullaksi. Erityisen hyvin bokashiin sopivat hiilihydraattipitoiset tähteet: vihannesten ja hedelmien kuoret sekä viljatuotteet. Japanista lähtöisin olevassa menetelmässä tähteet fermentoidaan elävien mikrobien avulla hapettomassa tilassa. Käytännössä pilkotut tähteet kootaan käymisastiaan, päälle lisätään bokashi-mikrobeja rouheena tai nesteenä, ja astia suljetaan ilmatiiviisti. Käyminen tapahtuu parhaiten huoneenlämmössä. Ruotsalaisten asiantuntijoiden kokoama opas tarjoaa perusteellisen johdannon bokashi-menetelmään ja neuvot keittiökompostoinnin aloittamiseen. Saat tietoa yleisimmistä ongelmista ja niiden ratkaisemisesta sekä vinkkejä Pohjolan vuodenaikojen huomioimisesta bokashin pidossa. Bokashi on nopein tapa kierrättää biojäte ravinteikkaaksi mullaksi, mutta se on myös ilmastoteko. Bokashi sitoo hiiltä maahan sen sijaan, että vapauttaisi sitä ilmakehään. Bokashoimalla voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi – ämpäri kerrallaan!
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Jenny Harlen & Malin Sairio & Emma Stille |
Co-authors | Translated by: Sinikka Sajama |
Title | Bokashi |
Original title | Stora boken om bokashi |