Lena Hulden : Minikarjaa : hyönteiset ruokana
Pariisilaisissa ravintoloissa voi nykyään tilata hyönteistapaksia ja Suomessakin voi törmätä pop up -ravintolaan, jossa valmistetaan friteerattuja sirkkoja. Täysin uudesta ruokatrendistä ei ole kyse, sillä monissa kulttuureissa hyönteisiä on syöty aina nimenomaan niiden herkullisuuden vuoksi.
Hyönteistieteilijä Lena Huldén kertoo upeasti kuvitetussa kirjassa historioitsijan tietämyksellä ja palkitun tietokirjailijan tarinankerronnan taidolla hyönteisten syöntiin liittyvistä ennakkoluuloista, eduista ja käytännön arjesta. Hyönteiset ovat nykymaailmassa ainut halpa, eettinen ja ekologinen proteiinin lähde. Työn alla olevan lakimuutoksen myötä niiden käyttö ruokana tulee lisääntymään radikaalisti Suomessakin.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Lena Hulden |
Coauthors | Kari Heliövaara |
Title | Minikarjaa : hyönteiset ruokana |
Keywords | ruoanvalmistus, ravintoarvo, hyönteiset |