Liselotte Forslin : Meze : Lähi-idän pikkuruokia
Meze tarkoittaa pienistä kulhoista tarjottavien ruokien kulttuuria, joka on peräisin Lähi-
idästä ja itäisen Välimeren maista. Mutta meze eli maku ei rajoitu pelkästään ruokaan:
se merkitsee kokonaista tapaa viihtyä, istua iltaa. Mezepöydän monilta herkkulautasilta
poimitaan suuhunpantavaa ja samalla seurustellaan ystävien kanssa. Makunautinnot
syntyvät mm. lampaanlihasta, vihanneksista, viininlehdistä, riisistä, hummuksesta,
pähkinöistä, hedelmistä ja mausteista.
Meze-kirjassa esitellään viitisenkymmentä eksoottista pikkuruokaa, jotka onnistuvat
helposti myös suomalaisessa keittiössä. Mezejen kirjo kattaa niin suolaiset kuin makeatkin
herkut, joten kirjan avulla pystyy kokoamaan kokonaisen aterian, jonka ääressä voi viettää
huumaavan mausteisen illan tuhannen ja yhden yön tapaan!
Suomentanut Arja Kantele
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Liselotte Forslin |
Coauthors | Arja Kantele & Martin Bogren ym. |
Title | Meze : Lähi-idän pikkuruokia |
Original title | Meze : orientaliska smårätter |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, alkuruoat |