Ludvig XV:n keittiömestari : Keittotaidon kannettava käsikirja
Ruokaohjeita Ranskan kuninkaan hovista 1700-luvulta.
"Vaikka ensin tuntuisi, että vastaavanlaisia kirjoja on jo yllin kyllin, tulette huomaamaan tämän
kirjan ehdottoman edun: saatte nyt kaiken tarvitsemanne tiedon. Ette tarvitse muita kirjoja
ollenkaan."
Näin kirjoittaa Ludvig XV:n keittiömestari tässä loisteliaassa ja harvinaisessa kirja-aarteessa.
Sanakirjan muotoon koottu teos esittelee raaka-aineet ja niistä valmistettavat ruoat
aakkosjärjestyksessä. Se sisältää hauskoja kuriositeetteja, erikoisia raaka-aineita vasikanaivoista
lehmän utareisiin, ylenpalttisia ohjeita kuninkaallisille päivällisille, mutta myös runsaasti
kokeilemisen arvoisia reseptejä nykypäivän kotikokeille.
Oman aikansa tietämystä edustaa "Tohtorin sana", jossa lääkäri esittää näkemyksensä
raaka-aineiden terveellisyydestä ja niiden sopivuudesta kullekin luonteenlaadulle.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Ludvig XV:n keittiömestari |
Title | Keittotaidon kannettava käsikirja |
Original title | Dictionnaire portatif de cuisine, d'office, et de distillation |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, etiketti, gastronomia |