Marketta Tamminen : Keittiöantiikkia
Raikas teos esittelee suomalaisen keittiön historiaa, toimintoja ja esineistöä 1600-luvulta alkaen.
Myös pata on antiikkia, vaikka se on niin tuttu esine. Kauhalla hämmennettiin jo vuosituhansia sitten. Entä onko pullapelti vanhaa perua? Milloin kupari yleistyi kattiloissa ja kahvipannuissa? Onko suvussa säilyneen paistinpannun tekijä jäljitettävissä"
Kauniisti kuvitettu teos esittelee ensimmäistä kertaa suomalaisen keittiön vaiheita. Kehitystä seurataan vuosisadoittain 1600-luvulta alkaen, jolloin keittiö pääsi vähitellen sisätiloihin, aina keittiön sähköistymiseen asti. Laajimmin käsitellään 1800-lukua, jolloin tehdastuotannon nopea vauhti lisäsi esineistöä myös keittiössä.
Keittiön esineistöön eivät juuri tyylisuunnat vaikuttaneet. Parhaat posliinit, tinat ja hopeat olivat vieraiden nähtävissä paraatihuoneiden vitriineissä. Ne kertoivat talon vauraudesta, ja keittiöön ne tuotiin vain tarjoilua ja tiskaamista varten. Kirjassa pujahdetaan myös salin puolelle ihailemaan posliinisia kahvikannuja ja hopeisia kermakkoja.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Marketta Tamminen |
Title | Keittiöantiikkia |
Keywords | ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, keittiöt, säätyläiset |