Mats-Eric Nilsson : Petos lautasella : tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet

As low as €18.00
In stock
Only %1 left
SKU
P-PETO-BE0112
See all options

Onko jäätelö fuskuherkkua? Minkä ikäistä on tuore leipä? Kaipaako liha lisäväriä"

Ruotsalaistoimittaja Mats-Eric Nilsson selvitti, miten elintarviketeollisuus toimii, miksi ruoissa ja juomissa on outojakin lisäaineita ja mikä on satojen E-numeroitujen aineiden alkuperä ja tehtävä. Hänen kirjansa paljastaa, mitä kaikkea meille syötetään tietämättämme.

Yhdeksän kymmenestä lisäaineesta muuttaa ruoan väriä, koostumusta tai ulkonäköä. Teollisessa leivässä voi olla jopa 16:ta kemikaalia. Viranomaisille näyttää olevan pääasia, ettei ruoka ole suoranaisesti vaarallista terveydelle. Teollistuneissa maissa keskivertokuluttaja syö vuosittain 6-7 kiloa lisäaineita.

Ruoka on kuitenkin elämän suurimpia nautintoja, siksi Nilsson nostaa esille myös hyviä vaihtoehtoja, joilla voimme välttää ylenpalttista E-aineiden syöntiä ja jopa ruokaväärennöksiä. Kirjan osto-oppaassa on 64 ruoka-aineen tiedot, taulukko 66 tuoretuotteen sesongeista, kymmenien Suomen luomu- ja lähiruoan tuottajien tiedot sekä luettelo ja selvitys jokaisesta EU:n hyväksymästä 316 E-numeroidusta lisäaineesta.

* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.

More Information
Categories
AuthorMats-Eric Nilsson
CoauthorsTuulikki Valta
TitlePetos lautasella : tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi panet
Original titleDen hemlige kocken
Keywordsruoka-aineet, ruoka, elintarviketeollisuus, elintarvikkeet
☎ +358 40 541 9287 (weekdays from 8:00 to 15:00)
Copyright © Finlandia Kirja