Matti J. Särömaa : Viinanmaustajan käsikirja
Viinanmaustajan käsikirjaan Matti J. Särömaa on kerännyt tarinaa paloviinasta, sen maustamisesta yrtein, maustein ja marjoin. Aikoinaan viinan maustaminen oli välttämättömyys, sillä se ei epäpuhtauksiensa vuoksi ollut erityisen maukasta. Nyt syyt maun virittelyyn ovat toiset: itsetehdyistä, maukkaista paloviinaryypyistä ja likööreistä tulee illanistujaisten piriste, joiden johdosta isäntä saa osakseen ihailevia huudahduksia. Nämä juomat eivät ole juopumustarkoitukseen, vaan hyvän aterian päätteeksi. Matti J. Särömaa lainaa kirjailija Ilmari Kiannon "lääkepulloon" kylkeen kirjoittamaa ohjetta: "Nautitaan ruokalusikallinen kerrallaan - toinen toisensa perään!"
Matti J. Särömaa on kirjoittanut useita eri tieto- sekä ruokakirjoja, muun muassa Kalansavustuksen salat, Kalamiehenkeittokirja, Rapujuhlat, Metsästäjän riistaherkut ja 99 suomalaista sieniruokaa.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Matti J. Särömaa |
Title | Viinanmaustajan käsikirja |
Keywords | alkoholijuomat, yrtit, mausteet, viinat |