Michael Harwood : Pirullisen kuuma chilikirja
Chilipaprika on kasvi, jota on käytetty yli 7000 vuoden ajan ravinto- ja maustekasvina. Usein erheellisesti pippuriksi kutsutun kasvin lajikkeiden muoto, maku ja voimakkuus kattavat laajan kirjon miedosta ja makeahkosta vihannespaprikasta polttavan tulisiin chileihin. Suomeen 1990-luvulla rantautunut texmex-villitys teki tutuksi jalapenochilin, ja kauppojemme valikoimiin on sittemmin tullut myös monia Aasian eri keittiöiden käyttämiä chililajikkeita.
Michael Harwoodin Pirullisen kuuma chilikirja vastaa chilistä innostuneen yleisön tarpeisiin monessakin suhteessa: se kertoo lyhyesti chilin juurtumisesta Eurooppaan, esittelee keskeiset chililajikkeet ja antaa ohjeita chilin kasvattamiseen - ja ennen kaikkea tarjoaa suuren määrän reseptejä kaikentyyppisiin ruokiin.
Runsaasti ja värikkäästi kuvitetut reseptit on jaoteltu alkupaloihin ja keittoihin, kastikkeisiin ja marinadeihin, kalaruokiin, liharuokiin, kasvisruokiin, pasta- ja riisiruokiin sekä jälkiruokiin ja juomiin. Jokaisen ruokalajin yhteydessä on mainittu valmistamiseen tarvittava aika sekä ruoan tulisuus asteikolla mieto-keskivahva-tulinen. Raaka-aineiden saatavuus Suomessa on tarkastettu.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Michael Harwood |
Coauthors | Kiti Szalai |
Title | Pirullisen kuuma chilikirja |
Original title | The ultimate insanely super hot chilli pepper cookbook |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, chili |