Niramon Thanuddhanusilp : Kin a-roi du suay : thaimaalainen kotiruoka
Alkuperäistä thaikeittiötä kuvaa kolmen päämaun eli happaman, suolaisen ja makean yhdistäminen. Chilillä ja tuoreilla yrteillä maustetut ruoat ovat yksinkertaisia ja herkullisia. Ne ovat myös terveellisiä, koska ne sisältävät vähän rasvaa ja paljon kuituja.
Kirja sisältää monia perinteisiä thaimaalaisia reseptejä. Pääruoista esitetään useita valmiita menukokonaisuuksia tarjottavaksi tyypilliseen tapaan. Thaimaassa päivän pääaterialla on yleensä tarjolla riisiä sekä useita ruokalajeja: keitto, cyrry- tai chilikastiketta, salaattia ja vokattu ruoka. Kirjassa kerrotaan myös thaimaalaisesta ruokakulttuurista ja tyypillisistä raaka-aineista. Resepteissä ei käytetä aineksia, joita ei saa Suomesta, vaan ainekset löytyvät lähimarketeista tai hyvin varustetuista ruokakaupoista.
Kirjan nimi "Kin a-roi du suay" tarkoittaa vapaasti käännettynä "Syö herkullista ja hyvältä näyttävää ruokaa". Thaimaalaiseen ruokakulttuuriin ei kuulu vain ruoan herkullisuus, vaan myös sen kaunis ja silmää miellyttävä tarjoilu. Siksi kirjassa on esitetty työvaiheittaiset perusohjeet vihannesten ja hedelmien koristelemisesta kaivertamalla.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Niramon Thanuddhanusilp |
Coauthors | Mikki Moisio |
Title | Kin a-roi du suay : thaimaalainen kotiruoka |
Keywords | ruokaohjeet, keittokirjat, ruokakulttuuri |