Riitta Pojanluoma : Suomalainen juusto
Tuttujen pitkään kypsytettyjen emmentalien lisäksi suomalaisissa juustoloissa valmistuu esimerkiksi monenlaisia kutunjuustoja, valkohomejuustoa ja sinihomejuustoa. Valion juustot tuntee jokainen suomalainen, ja myös keskikokoinen Juustoportti alkaa olla varsin tunnettu. Näiden lisäksi maassamme toimii lukuisia pienjuustoloita. Osa niistä on hyvinkin paikallisia, sillä niiden tuotteet eivät välttämättä kestä kuljetusta ja säilytystä. Tähän kirjaan on pienjuustoloista valittu sellaiset, joiden tuotteet leviävät omaa paikkakuntaa laajemmalle. Niitä saa ostaa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja kauppahalleista.
Kirjassa esitellään kaksitoista juustolaa ja niiden tuotteet. Jokaisen juustolan yhteydessä annetaan myös ruokaohjeita, joihin on käytetty kyseisen talon tuotteita. Lisäksi käsitellään suomalaista kotijuustoperinnettä ja eri maakuntien kotijuustoja, joista myös annetaan ruokaohjeita. Viinin ja juuston yhdistämisestä on oma lukunsa. Lopuksi kirjassa on vielä tiivis katsaus suomalaisen meijerijuuston historiaan.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Riitta Pojanluoma |
Coauthors | Teppo Johansson |
Title | Suomalainen juusto |
Keywords | ruokaohjeet, keittokirjat, juusto, tarjoilu |