Sami Hiltunen : HelsinkiMenu : suomalaisen ruokavuoden parhaat mestarien tapaan
HelsinkiMenu on yksi kultturipääkaupunkivuoden hankkeista ja jäi sen jälkeenkin näkyväksi osaksi pääkaupungin kulinaarista tarjontaa. HelsinkiMenun tavoitteena on edistää ruokakulttuuria, tehdä suomalaista gastronomiaa tunnetuksi ja tuoda esiin laadukkaita suomalaisia raaka-aineita. Tässä upeasti kuvitetussa kirjassa HelsinkiMenu-ravintoloiden keittiömestarit esittelevät ravintolansa ja antavat sesongin mukaiset ohjeet tammikuusta joulukuuhun.
HelsinkiMenu-kirja julkaistaan samanaikaisesti sekä suomeksi että englanniksi. Kirja sopii matkamuistoksi turisteille ja liike- ja yrityslahjaksi. Se on monipuolinen tietopaketti nykyaikaisesta suomalaisesta ruoasta kenelle tahansa. Sitä tarvitsee myös jokainen joka joutuu työnsä puolesta tekemisiin ulkomaalaisten kanssa.
HelsinkiMenu-kirja on ensisijaisesti keittokirja. Ruokaohjeissa on käytetty kulloisenkin sesongin tyypillisimpiä raaka-aineita. Kirja on vahvasti visuaalinen, kaikista ruoka-annoksista on kuva ja lisäksi kirjassa on tunnelmakuvia Helsingistä ja ravintoloista.
Helsingin ravintola- ja ruokakulttuuria esitellään lyhyesti kirjan alussa. Jokaisen ravintolan kokki tai keittiömestari on valmistanut kolmen tai neljän ruokalajin menyyn, jossa on käytetty ravintolan kohdekuukauteen liittyvän sesongin raaka-aineita.
Suomalainen lähiruoka, kala, riista ja muut metsän antimet, poro, juustot, leipä, marjat ja viinit esitellään kirjassa. Vaikka kirjan nimi on HelsinkiMenu, raaka-aineet ovat eri puolilta maata ja erityisesti on suosittu pientuottajien tuotteita.
Kirja ilmestyy sekä suomeksi että englanniksi. Erinomainen lahjakirja Helsinkiin ja muualle Suomeen tuleville tuhansille EU-puheenjohtajuusvuoden ja muille kokousvieraille.
Categories | |
---|---|
Author | Sami Hiltunen |
Title | HelsinkiMenu : suomalaisen ruokavuoden parhaat mestarien tapaan |
Language | Finnish |
Tax Class | - |
Location | Orimattila |
Keywords | ruokaohjeet, keittokirjat, gastronomia, ravintolat |