Steven Raichlen : Kaikki grillauksesta
Jättimäinen grilliraamattu kaikille kotigrillaajille
Kun suomalaiset hankkivat pihoilleen ja parvekkeilleen entistä laadukkaampia ja monipuolisesti varusteltuja grillejä, kasvavat myös vaatimukset kotigrillaajien kypsentämää ruokaa kohtaan. Kaikki grillauksesta on jokaisen grilliherkuttelijan pakollinen hankinta, joka houkuttelee veden kielelle pelkillä kuvillaan.
Jättimäisesssä oppaassa kerrotaan aluksi hiiligrillien, kaasugrillien ja savustuslaatikoiden eroista ja rohkaistaan valitsemaan omiin mieltymyksiin ja ruokailutottumuksiin sopiva laite - naapurin miellyttämisen sijasta. Itselleen kokkaavan pariskunnan ei kannata hankkia jättigrilliä, eikä pallogrillillä kypsennetä härkää koko suvulle.
Grillaus on laji, jossa lopputuloksen ratkaisevat ennen kaikkea yksinkertaiset asiat. Kirjassa selvitetään, kuinka valitaan oikea kypsennystapa eri raaka-aineille ja pidetään yllä tasaista lämpöä sekä opastetaan aina tarpeellisten grillimausteiden ja -tarvikkeiden valinnassa.
Kaikki grillauksesta houkuttelee grillin ääreen myös ne, jotka ovat pitäneet lihan kypsentämistä vaikeana taitolajina tai vieroksuneet grillausta lihansyöjien yksinoikeutena. Grillissä kypsyvät myös tomaatit, maissintähkät, munakoisot, sienet, sipulit, perunat, paprikat, tofu ja jopa lehtisalaatti.
Teoksen varsinainen pihvi on kuitenkin yli 100 erilaisen grilliherkun reseptikokoelma. Naudan- ja vasikanliha, sianliha ja makkarat, lammas, kana, kalat, äyriäiset ja kasvikset vaativat kukin omat niksinsä, joilla varmistetaan herkullinen lopputulos. Amerikan malliin kirjasta löytyy runsaasti valmiita ohjeita erilaisten kastikkeiden, marinadien ja ainesten pintaan hierottavien maustesekoitusten tekemiseen. Joukossa on myös etnisen keittiön vivahteita Meksikosta, Jamaikalta ja Aasiasta.
Steven Raichlen on yhdysvaltalainen grilliguru, joka on kirjoittanut useita barbecue- ja grilliaiheisia kirjoja. Kirjan kuvituksena on miltei tuhat valokuvaa, joiden opastamana suuretkaan grillikekkerit eivät voi epäonnistua.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Author | Steven Raichlen |
Coauthors | Susanna Paarma & Hilppa Lappalainen ym. |
Title | Kaikki grillauksesta |
Original title | How to grill |
Keywords | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, grilliruoat, grillit |