Suomen maatalouden historia 2
Ravinto on elämän ehto ja se saadaan pääosin maasta. Maanviljely on tehnyt mahdolliseksi elämän ja kulttuurien kasvun eri puolilla maailmaa, myös pohjoisessa Suomessa. Sukupolvien aikana on kuitenkin tapahtunut suuria muutoksia niin maanviljelystekniikassa kuin kaikessa muussakin maatalouteen liittyvässä. Sirpistä leikkuupuimuriin on pitkä matka. Elämme maataloudessa taitekohtaa, josta on hyvä tarkastella sitä, miten maatalous on jatkuvasti kehittynyt ja muuntunut..
Kolmiosainen Suomen maatalouden historia valaisee maanomistusolojen, maataloustekniikan, työnjaon ja tuottavuuden kehitystä sekä eri aikojen lainsäädännön ja maatalouspolitiikan vaikutuksia esihistorian ajoista omaan aikaamme saakka. Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen arkiseen työhön, jonka keskellä menneiden aikojen ihmiset ovat eläneet ja toimeentulonsa hankkineet. Kirjoittajina ovat maatalouden historian eri alojen parhaat asiantuntijat. Runsaasti kuvitettu teos palvelee myös alan hakuteoksena.
* The description may refer to a different version of the product. Details mentioned in the description, such as accessories, may not be part of the product you have selected. For detailed information about the product you have selected, please refer to the feature list below.
Categories | |
---|---|
Co-authors | Edited by: Matti Peltonen |
Title | Suomen maatalouden historia 2 |