Anna Lehtonen : Aamiainen : nautiskelijan ateria
Päivän ensimmäinen ateria valmistaa kohtaamaan uuden päivän, joten ei ole samantekevää, mitä syömme. Aamiaisella voi antaa itselleen aikaa ajatella päivän haasteita. Niin tekivät jo muinaiset kreikkalaiset syödessään leipää ja hedelmiä ja 1920-luvun suomalaiset tukkijätkät tukevan läskisoosinsa äärellä.
Aamiainen - nautiskelijan ateria vie matkalle aamiaisen historiaan ja nykypäivään. Kansainvälistyminen ja muodin oikut ovat näkyneet myös aamiaispöydissä. Kirjassa on runsas valikoima kiehtovia ohjeita monipuolisen aamiaisen valmistamiseen. Viikonloppuna voi suunnitella vaikkapa aamiaispiknikin melonihalloumisalaatteineen ja kinkkupiirakoineen tai sitten tehdä V for Vendetta -elokuvasta tuttuja kananmunaleipiä. Kesäaamun kruunaa marenkikakku pavlova, ja jouluaamiaiselle herättelevät madeiraluumut. Kirjassa on myös ohjeet muun muassa omaan myslisekoitukseen ja aamiaisjuomiin kahvista kuohuviinipohjaiseen Mimosaan. Anna Lehtonen on listannut kauniiseen kirjaansa myös vinkkejä suomalaisista ja ulkomaisista aamiaispaikoista, sillä aamiaisfriikkihän valitsee matkakohteensakin aamiaistarjonnan perusteella!
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Anna Lehtonen |
Teoksen nimi | Aamiainen : nautiskelijan ateria |
Avainsanat | historia, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ateriat, aamiaiset, brunssit |