Anne-Marie Rantala-Ragazzini : Mamman murkinoissa : italialaista kotiruokaa Emilia-Romagnasta
Kun perheenäiti Italiassa herää, hän ajattelee ensimmäiseksi, mitä tänään syödään.
Ruoka, sen tekeminen ja perheen kanssa yhdessä syöminen ovat keskeinen osa elämää.
Anne-Marie Rantala-Ragazzini rakastui 1980-luvulla italialaiseen mieheen ja asettui
Emilia-Romagnan maakuntaan, Italian ruoka-aittaan. Rouvan taloa ympäröivät puutarhat,
joista löytyvät vihannekset ja hedelmät. Liha, kala, leipä ja juustot haetaan kylän
kauppahallista. Mamman murkinoissa -kirja esittelee, mistä herkullinen italiainen kotiruoka
rakentuu ja miten sitä tehdään. Pääosassa ovat hyvät raaka-aineet, yksinkertaiset
valmistusmenetelmät ja ennen kaikkea palava rakkaus hyvään ruokaan.
Kirjassa on 70 käytössä koeteltua ja hyväksi havaittua ruokaohjetta, joiden toimivuuden
takaa Trattoria Buccon keittiömestari Jani Lehtinen. Kirjan taustavoimina toimivat
ruokatoimittajat Mikko Takala ja Juha Virkki. Takala on kirjoittanut yhdessä Hans Välimäen
kanssa kolme kiitettyä keittokirjaa. Kirjan upeat kuvat ovat ottaneet Tommi Anttonen ja
Mika Remes.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Anne-Marie Rantala-Ragazzini |
Muut tekijät | Mikko Takala & Juha Virkki ym. |
Teoksen nimi | Mamman murkinoissa : italialaista kotiruokaa Emilia-Romagnasta |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat |