Antony Worrall Thompson : Diabeetikon keittokirja : herkkuja maailmalta
Antony Worrall Thompson on yksi Ison-Britannian tunnetuimmista kokeista ja suositun kokkiohjelman juontaja. Worrall Thompsonilla todettiin metabolinen oireyhtymä, joka voi johtaa aikuistyypin diabetekseen. Oireyhtymän hoito vaati täydellistä ruokavalion ja elämäntapojen muutosta. Ruokaa rakastavalle ja sen parissa päivittäin työskentelevälle miehelle uutinen vaati sulattelemista. Tutkittuaan diabeetikoille tarjottavia ruoka-ohjeita ja keittokirjoja kokki alkoi ihmetellä, miksi terveellisen ruoan piti olla tylsää.
Diabeetikon keittokirja - herkkuja maailmalta on yksiselitteinen vastaus kysymykseen voiko terveellinen ruoka olla hyvää: myös diabeetikko tai verensokeriaan tarkkaileva voi syödä monipuolista, terveellistä ja herkullista ruokaa. Maailman keittiöperinteestä ammentavat reseptit - esimerkiksi tuliset viininlehtikääryleet, mausteinen lammastagine ja perulaiset kanakebabit - maistuvat koko perheelle. Kirja näyttää miten myös tutut ja tuhdit paistit, lihapadat ja herkulliset jälkiruoat sopivat diabeetikon lautaselle.
Duodecimin arvion mukaan yli 200 000 suomalaista sairastaa diabetesta tietämättään ja kaikkiaan tauti koskettaa 500 000 suomalaista. Kaikki kirjan ruokaohjeet on suunniteltu niin, että ne auttavat pitämään verensokerin tasaisena ja painon hallinnassa - mausta tinkimättä. Ohjeet ovat Diabetes UK -järjestöä edustavan ruokatoimittaja Louise Blairin tarkistamia.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Antony Worrall Thompson |
Muut tekijät | Irina Siimes & Elisa Helavuori |
Teoksen nimi | Diabeetikon keittokirja : herkkuja maailmalta |
Alkuteos | The essential diabetes cookbook |