Antti Uusitalo : Calvados : omena jaloimmillaan
Normandiassa Pohjois-Ranskassa omenasta tislattu ja tynnyrikypsytetty calvados on löytänyt lukuisia ystäviä myös Suomesta. Calvados on kuulunut jalojen juomien perheeseen yli puoli vuosituhatta eikä ihme, että yhä useampi haluaa perehtyä kullankeltaiseen tisleeseen syvemmin.
Calvados ei ole yksiulotteinen juoma. Kymmenet eri omenalajikkeet, tammikypsytys ja tisleiden sekoitukset luovat lukuisia erilaisia calvadoksia, joiden joukosta löytää helposti juoman eri tilanteisiin.
Tämä kirja vie lukijan Normandian tuoksuviin omenatarhoihin calvadoksen syntyseuduille. Kirja perehdyttää omenatisleen valmistukseen, varastointiin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kirjassa on myös mainioita ohjeita omaa calvadosmatkaa suunnitteleville.
Kirjan on kirjoittanut jalojen juomien maailmaan perehtynyt sommelier Antti Uusitalo (s. 1976). Hän on Vuoden hovimestari vuodelta 2004 ja aiemmin kirjoittanut kiitetyn kirjan konjakista. Kirjan upea kuvitus on valokuvaaja Pasi Hytin.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Antti Uusitalo |
Teoksen nimi | Calvados : omena jaloimmillaan |
Avainsanat | valmistus, alkoholijuomat, raaka-aineet, calvados |