Carole Clements : Ranskalainen keittiö : yli 200 klassista ja modernia ruokalajia vaihe vaiheelta kuvattuna
Ranskalaista ruoanlaittoperinnettä arvostetaan maailmalla. Jokaisella Ranskan alueella on
omaperäinen, maukkaisiin paikallisiin tuotteisiin perustuva ruoanlaittotyylinsä. Maut vaihtelevat
Provencen auringonpaahtamista erikoisuuksista Bourgognen voimakkaisiin, täyteläisiin aromeihin
ja Atlantin rannikon merellisiin herkkuihin. Näissä alueellisissa ruokalajeissa tuntuu sekä
maantieteen että perinteen vaikutus, ja yhdessä klassisen ranskalaisen keittiön kanssa ne
muodostavat kulinaristisen perinteen, josta löytyy sekä vaihtelua että luonnetta.
Luo helposti aitoja ranskalaisen keittiön makuja omassa kotikeittiössäsi!
Tee makumatka halki Ranskan yli 200 herkullista ruokaohjetta Ranskan eri alueilta Normandian
tuuliselta rannikolta auringonpaahtamaan Provenceen.
Mukana kaikki klassikot, mm. Coq au Vin (Kukkoa Viinissä), Bouillabaisse (Kalakeitto), Crème
Brûlée (Paahtovanukas) ja Truffes au Chocolat (Suklaatryffelit).
Uusia tuttavuuksia: Kampasimpukoita ja sieniä, Broileri-pistaasipatee ja Suklaasorbetti.
Herkuttelemaan houkuttelevia reseptejä joka tilanteeseen: maukkaat keitot ja salaatit, ruokaisat
muhennokset ja paistokset, suurenmoiset kala- ja äyriäisruoat, ihanat jälkiruoat ja upeat kakut.
Vaihe vaiheelta etenevät kuvasarjat havainnollistavat selkeitä ohjeita sopii myös aloittelijalle!
Kätevä ruokatermien sanasto ja kokin hyödylliset vinkit auttavat onnistumaan.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Carole Clements |
Muut tekijät | Jaana Iso-Markku & Elizabeth Wolf-Cohen |
Teoksen nimi | Ranskalainen keittiö : yli 200 klassista ja modernia ruokalajia vaihe vaiheelta kuvattuna |
Alkuteos | French food and cooking |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, leivonnaiset, liharuoat, keittokirjat, ruokakulttuuri, keitot, salaatit, vihannekset, jälkiruoat, juusto, kalaruoat, riista, äyriäiset, siipikarja |