Chris van Tulleken : Ultraprosessoitua
Keittiöissämme tikittää aikapommi. Ruokavaliomme on mullistunut lyhyessä ajassa, ja saamme nykyään suuren osan ravinnostamme ultraprosessoidusta ruoasta. Hyllyt ovat täynnä teollisesti käsiteltyjä, koukuttaviksi suunniteltuja tuotteita, emmekä vielä hahmota, miten tuhoisasti ne vaikuttavat terveyteemme, yhteiskuntaamme ja planeettaamme.
Lukijoita ympäri maailman tyrmistyttänyt tietokirja osoittaa, että ultraprosessoitu ruoka on keskeinen syy ylipainoon ja moniin sairauksiin, ja selittää, miksi terveellisempien valintojen tekeminen on usein mahdotonta. Se saa katsomaan ruokaa ja hyvinvointia uusin silmin ja muistuttaa, että meillä on oikeus tietää, mitä syömme.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Chris van Tulleken |
Muut tekijät | Kääntänyt: Lauri Sallamo ja Heidi Tihveräinen |
Teoksen nimi | Ultraprosessoitua |
Sijainti | Keskusvarasto Lähetetään 1-4 arkipäivässä |
Alanimike | Miksi syömme ruokaa, joka ei ole ruokaa, ja miten se meihin vaikuttaa? |
Kustantaja | Gummerus |
Painovuosi | 2025 |
Julkaistu | 2025 |
Painos | 2. painos |
Sidonta | Sidottu (kovakantinen) |
Tuotemuodon lisätiedot | Ylivetokannet, Päänauha |
Sivumäärä | 430 |
Alkuteos | Ultra-Processed People. Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food .. and Why Can't We Stop? |
Kieli | suomi |
Alkuperäiskieli | englanti |
ISBN | 9789512440061 |
Muuta | Ympäristöystävällisesti tuotettu paperi: FSC |
Korkeus (mm) | 220 |
Syvyys (mm) | 154 |
Paksuus (mm) | 33 |
Paino (g) | 516 |
Verokanta | ALV 14 % |
Avainsanat | ruoka, ajatuksia herättävä, terveys, hyvinvointi, populaaritiede, ravinto, dieetit, yhteiskunta, tasa-arvo, ylipaino, elintarviketeollisuus |