Eija Mäkeläinen : Espanjalaisia kalaruokia ja kalaisia tarinoita
Espanjassa asuva suomalainen kotitalousopettaja ja tietokirjailija on suunnitellut hyvät ja toimivat kalaruokaohjeet. Ruokien valmistus onnistuu vähemmänkin kokanneelta kotikokilta.
Selkeiden ruokaohjeiden ja upeiden kuvien lisäksi tarjolla on kalaisia tarinoita Andalusiasta ja Madridista sekä kalastajien kertomuksia. Lukija otetaan myös mukaan espanjalaiseen joulupöytään ja turskakauppaan. Kalat ovat kansainvälistä herkkua, joilla ei ole maantieteellisiä rajoja. Kirja sopii matkakirjaksi, ravintolaoppaaksi sekä kotikeittiössä käytettäväksi. Esittelyssä 30 kalalajia tuntomerkkeineen sekä kirjaa varten kokeillut ruokaohjeet. Mukana suomalaiset, latinalaiset ja espanjalaiset kalalajiennimet. EU:n suositukset mm. kalan pakastamisesta sushin valmistuksessa ovat kirjan antamaa ruokaturvallisuutta parhaimmillaan. Hiilijalanjälki ja ekologisuus painottuvat kalavalintojen esittelyssä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Eija Mäkeläinen |
Muut tekijät | Kuvittaja: David Peréz Parilla |
Teoksen nimi | Espanjalaisia kalaruokia ja kalaisia tarinoita |
Avainsanat | Almeria, Andalusia, Cádiz, Espanja, Fuengirola, Kalahalli, Kalaruokia, Kalatarinoita, Kalatori, Madrid, Ruokaohjeet |