Ghillie Basan : Turkkilainen keittiö
Turkkilainen ruokaperinne on monivivahteista, ja se on saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Lähi-idänkin keittiöistä. Alueellinen vaihtelu on huomattavaa: rannikkokaupunkien ja sisämaan maaseudun ruokaperinne ovat erilaiset, ja Istanbulin alati uusia makuja etsivissä pikkukuppiloissa ja ravintoloissa loihditaan herkkuja, joilla kulinaristit juhlivat.
Tässä kirjassa on 75 perinteistä turkkilaista reseptiä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin: mausteista linssikeittoa sipulilla ja persiljalla höystettynä, herkullisia kebablihoja, mintulla ja kanelilla maustettua munakoisopilahvia, makeaa baklavaa... Löytyypä ohjeiden joukosta niinkin viehkot leivonnaiset kuin "Neidon navat"! Vaikka kaikki kirjan ruoat eivät valmistu ihan käden käänteessä, lopputulos palkitsee vaivannäön.
Kaikkien reseptien yhteydessä on maininta ruoka-annoksen ravintoarvoista, mikä on hyödyllinen lisä erikoisruokavaliota noudattaville. Turkkilainen keittiö on hyvä reseptikokoelma niille, jotka toivovat vaihtelua ja haluavat tutustua uusiin eksoottisiin makuihin.
Erinomainen lahjakirja!
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Ghillie Basan |
Muut tekijät | Riitta Bergroth |
Teoksen nimi | Turkkilainen keittiö |
Alkuteos | Turkish cooking |
Avainsanat | ruokaohjeet, keittokirjat, ruokaperinne, ruokakulttuuri |