Italia haarukassa
Italia on Ranskan rinnalla Euroopan suuria ruokakulttuureja. Saapasmaassa syödään aina hyvin oli kyse sitten cucina poverasta eli yksinkertaisesta maalaisruoasta tai äärimmilleen viilatusta fine diningista. Italia haarukassa on tehty ihmisille, joille hyvä ateria on riittävä syy matkailuun. Kirja sukeltaa maan tärkeimpiin ruokakaupunkeihin: Albaan, Bolognaan, Firenzeen, Genovaan, Milanoon, Napoliin, Roomaan, Torinoon ja Venetsiaan. Tutustumiskohteina ovat persoonallisimmat ravintolat, ruokakaupat ja torit sekä hotellit. Italialainen ruoka tuoksuu, astiat kilisevät ja paikalliset keittiöpersoonat ylistävät ruokaperinnettään, joka tietysti on aina parempi kuin naapurimaakunnan.
Kirjan kirjoittajat ja kuvaajat tekevät ruoka- ja matkasivuja mm. Kauppalehti Optioon ja Pressoon. Porukalta ilmestyi keväällä 2006 myös lämpimän vastaanoton saanut italialainen keittokirja Mamman murkinoissa.
Italia haarukassa jatkaa ruokamatkailijan oppaiden sarjaa, joka johdattaa makujen äärelle eri puolilla maailmaa. Sarjan aloitti Espanja haarukassa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Muut tekijät | Mikko Takala |
Teoksen nimi | Italia haarukassa |
Avainsanat | ruokaperinne, ruokakulttuuri, matkaoppaat, ravintolat |