Jari Lahdenoja : Copas y Tapas : erilaisia tapoja
Helsinkiläinen ravintola Copas y Tapas on tunnettu huippulaatuisista tapaksistaan. Ruoka-annoksissa yhdistyvät skandinaaviset raaka-aineet ja espanjalaiset vaikutteet. Keittiön tyyli on hillityn yksinkertainen ja perustuu laadukkaisiin ja sesongin mukaisiin raaka-aineisiin. Copas y Tapas -kirjaan on koottu vuosien varrella kertyneitä reseptejä aina klassikoksi muodostuneista yleisön suosikeista ravintolan tuoreimpiin tuotoksiin. Monet ravintolan annoksista valmistetaan puuhiiliuunissa, mutta kirjan reseptit on muokattu toteutettaviksi myös kotikeittiössä. Kirjassa esitellään ravintolan nimikkomausteet ja villiyrtit ja annetaan vinkkejä niiden käytöstä kotikokkaajille. Kaikki kirjan annokset on helppo muuntaa isompaan pääruokakokoon. Eikä jälkiruokiakaan ole unohdettu!
Viini on ravintolassa tärkeässä roolissa. Sen lisäksi, että viiniä kuluu runsaasti ruoka-annosten tekoon, kaikille ruoille on laadittu viinisuositus ja perustelut sille. Viinit on valittu niistä suosikkiviineistä, jotka ovat helposti saatavissa ja hinnoiltaan kohtuullisia. Suosituksia ei kuitenkaan seurata otsa kurtussa, vaan viinivalinnan perusteluissa kerrotaan ne seikat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota juomia miettiessä.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Jari Lahdenoja |
Muut tekijät | Miikka Väisänen & Aleksi Lahdenoja ym. |
Teoksen nimi | Copas y Tapas : erilaisia tapoja |
Kieli | suomi |
Verokanta | - |
Sijainti | Orimattila |
Avainsanat | alkuruoat, tapakset |