Juhana Harju : Ravintoa sydämelle : ehkäise sydäntautiriskiäsi terveellisellä ravinnolla : alenna kolesteroliasi, alenna verenpainettasi, torju metabolinen oireyhtymä
Neljällä viidestä suomalaisesta kolesteroli ylittää ohjearvot, ja puolellatoista miljoonalla suomalaisella verenpaine on liian korkealla. Mutta kuinka moni tietää, että kolesterolia ja verenpainetta voidaan alentaa oikein suunnitellulla ruokavaliolla jopa yhtä paljon kuin lääkkeillä? Entä miten torjun metabolisen oireyhtymän ja aikuisiän diabeteksen puhkeamisen"
Ravintoneuvoja Juhana Harjun kirjoittamassa käytännöllisessä opaskirjassa muun muassa:
- Kerrotaan Toronton yliopistossa kehitetystä Portfolio-ruokavaliosta, jolla voidaan alentaa kolesterolia yhtä paljon kuin kolesterolilääkkeillä
- Esitellään Harvardin tutkijoiden kehittämä DASH-ruokavalio, jolla pystytään alentamaan verenpainetta yhtä paljon kuin yhdellä verenpainelääkkeellä
Kirjan pääasiallisesti suosittelema ruokavaliomalli on perinteinen kreetalainen Välimeren ruokavalio, jonka on useissa tutkimuksissa todettu alentavan huomattavasti sydäntautiriskiä. Parasta kirjan ruokavaliossa on, että se on paitsi sydämelle terveellinen, myös yleisesti kaikille sopiva!
Professori ja Suomen Sydänliiton puheenjohtaja Pekka Puska toteaa kirjasta esipuheessa:
"Juhana Harju on tehnyt hyvän työn kootessaan monipuolisesti tutkittua tietoa eri ravintotekijöiden ja sydän- ja verisuonitautien välisestä yhteydestä: keskeiset veren kolesterolia ja verenpainetta koskevat asiat on tuotu vahvasti esille."
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Juhana Harju |
Teoksen nimi | Ravintoa sydämelle : ehkäise sydäntautiriskiäsi terveellisellä ravinnolla : alenna kolesteroliasi, alenna verenpainettasi, torju metabolinen oireyhtymä |
Avainsanat | ruokavaliot, ravitsemus, ravintoaineet, antioksidantit |