Liselotte Forslin : Meze : Lähi-idän pikkuruokia
Meze tarkoittaa pienistä kulhoista tarjottavien ruokien kulttuuria, joka on peräisin Lähi-
idästä ja itäisen Välimeren maista. Mutta meze eli maku ei rajoitu pelkästään ruokaan:
se merkitsee kokonaista tapaa viihtyä, istua iltaa. Mezepöydän monilta herkkulautasilta
poimitaan suuhunpantavaa ja samalla seurustellaan ystävien kanssa. Makunautinnot
syntyvät mm. lampaanlihasta, vihanneksista, viininlehdistä, riisistä, hummuksesta,
pähkinöistä, hedelmistä ja mausteista.
Meze-kirjassa esitellään viitisenkymmentä eksoottista pikkuruokaa, jotka onnistuvat
helposti myös suomalaisessa keittiössä. Mezejen kirjo kattaa niin suolaiset kuin makeatkin
herkut, joten kirjan avulla pystyy kokoamaan kokonaisen aterian, jonka ääressä voi viettää
huumaavan mausteisen illan tuhannen ja yhden yön tapaan!
Suomentanut Arja Kantele
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Liselotte Forslin |
Muut tekijät | Arja Kantele & Martin Bogren ym. |
Teoksen nimi | Meze : Lähi-idän pikkuruokia |
Alkuteos | Meze : orientaliska smårätter |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, alkuruoat |