Ludvig XV:n keittiömestari : Keittotaidon kannettava käsikirja
Ruokaohjeita Ranskan kuninkaan hovista 1700-luvulta.
"Vaikka ensin tuntuisi, että vastaavanlaisia kirjoja on jo yllin kyllin, tulette huomaamaan tämän
kirjan ehdottoman edun: saatte nyt kaiken tarvitsemanne tiedon. Ette tarvitse muita kirjoja
ollenkaan."
Näin kirjoittaa Ludvig XV:n keittiömestari tässä loisteliaassa ja harvinaisessa kirja-aarteessa.
Sanakirjan muotoon koottu teos esittelee raaka-aineet ja niistä valmistettavat ruoat
aakkosjärjestyksessä. Se sisältää hauskoja kuriositeetteja, erikoisia raaka-aineita vasikanaivoista
lehmän utareisiin, ylenpalttisia ohjeita kuninkaallisille päivällisille, mutta myös runsaasti
kokeilemisen arvoisia reseptejä nykypäivän kotikokeille.
Oman aikansa tietämystä edustaa "Tohtorin sana", jossa lääkäri esittää näkemyksensä
raaka-aineiden terveellisyydestä ja niiden sopivuudesta kullekin luonteenlaadulle.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Ludvig XV:n keittiömestari |
Teoksen nimi | Keittotaidon kannettava käsikirja |
Alkuteos | Dictionnaire portatif de cuisine, d'office, et de distillation |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, etiketti, gastronomia |