Maarit Enkovaara-Astraldi : Makumatkalla Italian maakunnissa
Yli kolmekymmentä vuotta Roomassa asunut Maarit Enkovaara-Astraldi on parhaita italialaisen ruokakulttuurin tuntijoitamme. Neljänteen kirjaansa hän on koonnut ohjeita niemimaan eri puolilta. Suurin osa teoksen ruoista on uusia, Suomessa tuntemattomia eikä niitä löydy muista keittokirjoista.
Makumatkalla Italian maakunnissa tuo lautasillemme sekä nykyherkkuja että perinteisistä ruoka-aineista tehtyjä aterioita. Pastaa tarjoillaan niin pinaatti-tomaatti-mascarponekastikkeessa, kukkakaali-oliivihöysteessä kuin kesäkurpitsasoseessa. Keittojen jälkeen siirrytään lihaan ja kalaan, joita valmistetaan muun muassa kuorutettuina, täytettyinä ja muhennettuina. Laajaan kasvisruokavalikoimaan kuuluvat pinaattipiirakka ja katajanmarjoilla maustettu kaali-riisivuoka. Jälkiruoat, kuten emilialainen kermahyydyke, päättävät kirjan.
Italialainen keittiö tarjoaa nautittavaa kaikille aisteille. Enkovaara-Astraldin ruoissa hehkuvat etelän värit silmäniloksi, tuoksut huumaavat, maut ovat tasapainossa ja suutuntuma täyteläinen. Odotettavissa on ainutlaatuinen kulinaarinen herkutteluretki!
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Maarit Enkovaara-Astraldi |
Teoksen nimi | Makumatkalla Italian maakunnissa |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, viinit |