Marko Tiainen & Tiia Koskimies ym. : Pohjoisen herkut = Traditional tastes of the north
Saariselän suosittu pitopalveluemäntä Lyyli Huhtamella esittelee Lapin ja Karjalan parhaimmat juhlaruoat ja niihin liittyvät perinteet.
Perinteet kiinnostavat, ja niitä on helppo toteuttaa juuri ruokapöydässä. Kansainvälistymisen myötä osa vanhasta suomalaisesta ruokakulttuurista on katoamassa, nuoret sukupolvet eivät enää osaa valmistaa perinneherkkuja ja pitävät niitä työläinä. Kirja auttaa ohjeiden kokeilemisessa ja oman suvun ja perheen perinteiden löytämisessä.
Kirja etenee vuoden juhlien mukaan alkaen uudestavuodesta ja päättyen jouluun. Mukana on Lyylin pitopalveluasiakkaiden lempiruokia sekä juhlapyhien menuehdotuksia, yhteensä noin 50 ruokaohjetta kuvineen. Upeat maisemakuvat kehystävät ruoista otettuja lähikuvia. Kirja on kaksikielinen (suomi-englanti), joten se toimii hyvin myös yrityslahjana ja turistien matkamuistokirjana.
Perinneherkut vievät mukanaan: lanttusupikkaat, savupororieskat, revontuliparfait, poronkäristys, patariekko, lohiseljanka, punajuuriterriini...
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Marko Tiainen & Tiia Koskimies ym. |
Muut tekijät | David Mitchell & Kristiina Ahovuori ym. |
Teoksen nimi | Pohjoisen herkut = Traditional tastes of the north |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruokaperinne, leipominen, ruokakulttuuri |