Matti J. Särömaa : Viinanmaustajan käsikirja
Viinanmaustajan käsikirjaan Matti J. Särömaa on kerännyt tarinaa paloviinasta, sen maustamisesta yrtein, maustein ja marjoin. Aikoinaan viinan maustaminen oli välttämättömyys, sillä se ei epäpuhtauksiensa vuoksi ollut erityisen maukasta. Nyt syyt maun virittelyyn ovat toiset: itsetehdyistä, maukkaista paloviinaryypyistä ja likööreistä tulee illanistujaisten piriste, joiden johdosta isäntä saa osakseen ihailevia huudahduksia. Nämä juomat eivät ole juopumustarkoitukseen, vaan hyvän aterian päätteeksi. Matti J. Särömaa lainaa kirjailija Ilmari Kiannon "lääkepulloon" kylkeen kirjoittamaa ohjetta: "Nautitaan ruokalusikallinen kerrallaan - toinen toisensa perään!"
Matti J. Särömaa on kirjoittanut useita eri tieto- sekä ruokakirjoja, muun muassa Kalansavustuksen salat, Kalamiehenkeittokirja, Rapujuhlat, Metsästäjän riistaherkut ja 99 suomalaista sieniruokaa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Matti J. Särömaa |
Teoksen nimi | Viinanmaustajan käsikirja |
Avainsanat | alkoholijuomat, yrtit, mausteet, viinat |