Maxine Clark : Makuja Toscanasta
Tämän kirjan ohjeiden avulla tuot aidon italialaisen tuulahduksen keittiöösi ja pääset maistelemaan perinteisiä toscanalaisia makuja. Ohjeet käyvät läpi koko ruokalistan alkupaloista (antipasti) ja keitoista (minestre) pääruokien (secondi) kautta jälkiruokiin (dolci e postpasti), ihania viinejä unohtamatta.
Toscanalainen ruoka on maanläheistä ja konstailematonta. Paikalliset asukit luottavat lähiruokaansa, kuten kuuluisaan pecorinojuustoon, herkullisiin tryffeleihin, ihaniin oliiveihin ja parhaisiin toscanalaisviineihin.
Jokaisen pääluvun alussa on lyhyt esittely, jossa kerrotaan tarkemmin toscanalaisen ruokaperinteen ominaispiirteistä ja tärkeistä raaka-aineista. Niissä tuoksuvat tuoreita hedelmiä ja kasviksia notkuvat toripöydät ja maistuvat parhaat viinit, juustot ja rapeakuoriset leivät. Ne kertovat italialaisten sienihulluudesta, Toscanan vihreillä kukkuloilla laiduntavista lampaista lammaskoirineen ja Val di Chianan ylväästä valkoisesta karjasta, joka on käyskennellyt näillä Italian sydänmailla jo etruskien ajoista lähtien.
Kaunis, toscanalaista ruokaa, maisemaa ja lämmintä tunnelmaa esiintuova teos sopii lahjaksi kenelle tahansa ruoan, italialaisen elämänmenon ja ihanien kirjojen ystävälle.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Maxine Clark |
Muut tekijät | Sirkka Salonen & Peter Cassidy |
Teoksen nimi | Makuja Toscanasta |
Alkuteos | Flavours of Tuscany |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, ruokakulttuuri |