Pär Nilsson : Retkiruokaa : syö hyvin leirinuotiolla, vaelluksella, piknikillä ja kalassa
Ruoka maistuu parhaimmalta, kun sitä syö vapaan taivaan alla. Miksi siis tyytyä pelkkään kuivamuonaan tai pariin hutaistuun eväsleipään? Jos ruoan valmistelee jo kotona, on helppoa syödä maistuvasti retkellä, vaelluksella, vesillä tai kalareissulla. Herkullinen retkiruoka valmistuu nopeasti nuotiolla tai retkikeittimessä - ja piknikki ystävien kanssa lähipuistossa piristää jokaista. Eikä ole mitään mukavampaa kuin tuijotella leirinuotion hiillosta sen jälkeen, kun vatsa on täynnä hyvää ruokaa.
Retkiruokaa on monipuolinen keittokirja, jonka ohjeilla valmistetut ruoat on helppo kuljettaa mukana ja valmistaa ulkosalla. Lämmin perunasalaatti päättää oivasti kalastuspäivän ja vaelluksella chorizo-papupata antaa voimat vielä pariin lisäkilometriin. Nuotiolla paistetut pannukakut voittavat mennen tullen mitkä tahansa peruseväät. Kirjan upeat ruoka- ja retkikuvat houkuttelevat pakkaamaan reppuun kunnon eväät ja lähtemään aukean taivaan alle.
Valokuvaaja Christel Schröder ja kokki Pär Nilsson ovat ulkoilmaihmisiä, jotka ovat testanneet kirjan ohjeita myös käytännössä.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Pär Nilsson |
Teoksen nimi | Retkiruokaa : syö hyvin leirinuotiolla, vaelluksella, piknikillä ja kalassa |
Alkuteos | Utemat |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, retkeily |