Riitta Pojanluoma : Suomalainen juusto

Alkaen 7,50 €
Varastossa
Vain %1 jäljellä
SKU
P-SUOM-58F808
Katso kaikki vaihtoehdot

Tuttujen pitkään kypsytettyjen emmentalien lisäksi suomalaisissa juustoloissa valmistuu esimerkiksi monenlaisia kutunjuustoja, valkohomejuustoa ja sinihomejuustoa. Valion juustot tuntee jokainen suomalainen, ja myös keskikokoinen Juustoportti alkaa olla varsin tunnettu. Näiden lisäksi maassamme toimii lukuisia pienjuustoloita. Osa niistä on hyvinkin paikallisia, sillä niiden tuotteet eivät välttämättä kestä kuljetusta ja säilytystä. Tähän kirjaan on pienjuustoloista valittu sellaiset, joiden tuotteet leviävät omaa paikkakuntaa laajemmalle. Niitä saa ostaa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja kauppahalleista.

Kirjassa esitellään kaksitoista juustolaa ja niiden tuotteet. Jokaisen juustolan yhteydessä annetaan myös ruokaohjeita, joihin on käytetty kyseisen talon tuotteita. Lisäksi käsitellään suomalaista kotijuustoperinnettä ja eri maakuntien kotijuustoja, joista myös annetaan ruokaohjeita. Viinin ja juuston yhdistämisestä on oma lukunsa. Lopuksi kirjassa on vielä tiivis katsaus suomalaisen meijerijuuston historiaan.

* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.

☎ 040 541 9287 (arkisin klo 8-15)
Copyright © Finlandia Kirja