Sinimaaria Kangas : Eettisen lihansyönnin käsikirja
Opas ruoan alkuperästä kiinnostuneille kuluttajille, jotka haluavat syödä mahdollisemman eettisesti ja ekologisesti tuotettua lihaa.
Entistä useammat pyrkivät kuluttamaan vähemmän mutta laadukkaampia lihatuotteita. Suunnistus marketin lihatiskillä tuottaa kuitenkin monelle päänvaivaa: Läheltä vai kaukaa? Luomua vai ei? Kirjan tarkoitus on auttaa kuluttajia tekemään valintoja, jotka vaikuttaisivat positiivisesti niin ihmisten terveyteen, eläinten hyvinvointiin kuin ympäristön tilaan.
Kirjassa käydään läpi Suomessa yleiset lihantuotantoeläimet (nauta, sika, lammas, broileri, kalkkuna ja poro) ja niihin liittyviä näkökulmia. Esimerkiksi nauta on metaania huokuva ilmastopeikko ja liittyy osin maidontuotantoon, mutta lihantuotantoon kasvatettavat eläimet saavat meillä elää varsin lajityypillistä elämää. Lisäksi kirjassa käsitellään myös mm. metsästystä, teurastusta sekä maidon-ja munantuotantoa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Sinimaaria Kangas |
Teoksen nimi | Eettisen lihansyönnin käsikirja |