Sofie Hexeberg : Ruoalla terveeksi : uusi elämä vähähiilihydraattisella ruokavaliolla
Kirjassa esitellään vähähiilihydraattista ruokavaliota ja sen vaikutuksia eri sairauksien hoidossa. Kirjoittaja on omien sekä useiden muiden lääkärien kokemusten ja tutkimusten perusteella päätynyt johtopäätökseen, että rasvan sijaan hiilihydraatit ovat pääasiallinen syypää useisiin elintasosairauksiin. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on myös suositeltava vaihtoehto ylipainosta ja insuliiniresistenssistä kärsiville potilaille.
Hiilihydraattien määrä on lisääntynyt ruokavaliossa vasta viljelytaidon kehittymisen myötä, eikä elimistömme ole sopeutunut runsaasti pastaa, riisiä ja sokeria sisältävään ravintoon. Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta on toistaiseksi tehty vähän pitkäaikaisia seurantatutkimuksia, mutta potilaiden käytännön kokemukset ovat olleet rohkaisevia.
Kirjoittaja esittelee eri sairauksien hoitoa potilaskertomusten kautta. Ylipaino ja korkea insuliinitaso ovat yhdistäviä tekijöitä useimmissa tapauksissa, sillä ne aiheuttavat hormonaalisia häiriöitä ja ovat useiden sairauksien taustalla. Kirjassa käsitellään ruokavalion merkitystä mm. korkean verenpaineen, diabeteksen, kilpirauhasen vajaatoiminnan, fibromyalgian, lapsettomuuden, ennenaikaisten vaihdevuosien ja migreenin hoidossa.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Sofie Hexeberg |
Muut tekijät | Elina Uotila & Kirsi Kokkonen |
Teoksen nimi | Ruoalla terveeksi : uusi elämä vähähiilihydraattisella ruokavaliolla |
Alkuteos | Frisk med lavkarbo |
Avainsanat | ruokaohjeet, terveysvaikutukset, ennaltaehkäisy, ruokavaliot, hoito, ravintoaineet, ravinto, painonhallinta, vähähiilihydraattinen ruokavalio, hiilihydraatit, sairaudet |