Thomas Lässöe : Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut
Poimi ja kokkaa! Tässä kirjassa yhdistyvät muhkean herkkutatin tunnistamisen ja löytämisen riemu
sekä suussasulavan sieniherkun kokkaamisen ilo. Kirjassa esitellään herkullisimmat luonnossa
kasvavat ruokasienet ja niiden tuntomerkit. Havainnolliset värivalokuvat helpottavat sienilajien
tunnistamista. Lisäksi tarkat kuvaukset myrkyllisistä sienistä ja helposti toisiinsa sekaantuvista
sienilajeista varmistavat turvallisen herkuttelun sieniretken jälkeen.
Kirjan viisikymmentä maukasta ruokaohjetta innostavat hyödyntämään koriin kertyneen
sienisaaliin. Ohjeet ovat monipuolisia, niistä jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Mukana
on niin kala-, äyriäis-, liha- kuin kasvisruokiakin. Ja vaikka makunautinnot olisivat gourmet-
kokkiakin imartelevia, ei näiden sieniruokien kokkaajan tarvitse olla alan ammattilainen, sillä ohjeet
ovat niin helppoja että ne luonnistuvat jokaiselta.
Sienioppaan lajikuvaukset laatinut Thomas Lssøe on Kööpenhaminan yliopiston sieniasiantuntija,
joka on kirjoittanut lukuisia sienikirjoja. Kokki ja ravintoloitsija Morten Bech Køster vastaa kirjan
sieniruoista ja Tine Duch valokuvista.
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Thomas Lässöe |
Muut tekijät | Ulla Lempinen & Morten Bech Köster ym. |
Teoksen nimi | Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut |
Alkuteos | Danmarks bedste spisesvampe |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruoanvalmistus, keittokirjat, sieniruoat |