Tuija Tuomaala (suom.) : Gluteenitonta herkullista
Helppoja ja herkullisia ohjeita gluteenittomiin pääruokiin, lisäkkeisiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Gluteeni on viljan sisältämä valkuaisaine, joka joillekin ihmisille aiheuttaa keliakiaksi nimetyn suolistosairauden. Viimeisten sadan vuoden aikana on kehitetty tehoviljelyyn soveltuvia viljalajikkeita, etenkin vehnälajikkeita, joiden valkuaispitoisuus on suuri. Tämä on johtanut keliakiaoireiden lisääntymiseen.
Keliakiaa hoidetaan ruokavaliolla, mutta gluteenittoman dieetin noudattaminen ei tarkoita, että pitäisi viettää tunteja tekemällä monimutkaista ja mautonta ruokaa. Hankittuaan vähän tietoa ja käyttämällä hiukan mielikuvitusta voi nauttia niin ruoanlaitosta kuin syömisestä edelleen rajoituksista huolimatta.
Kirjan ohjeista on apua myös juhlien järjestäjille!
* Kuvausteksti saattaa koskea teoksen toista versiota. Kuvauksessa mainitut yksityiskohdat, kuten mahdolliset oheistuotteet, eivät välttämättä ole osa valitsemaasi teosta. Valitsemasi teoksen tarkat tiedot löytyvät alla olevasta ominaisuusluettelosta.
Tuoteryhmä | |
---|---|
Tekijä | Tuija Tuomaala (suom.) |
Teoksen nimi | Gluteenitonta herkullista |
Alkuteos | The gluten-free cookbook |
Avainsanat | ruokaohjeet, ruokavaliot, erikoisruokavaliot, keliakia, Tuija Tuomaala |